Image

Ce e iubirea?

Ce e iubirea?

IUBÍRE, iubiri, s. f. Faptul de a (se) iubi; sentiment de dragoste față de o persoană; relație de dragoste; amor, iubit1. ♦ Sentiment de afecțiune (și admirație) pentru cineva sau ceva.

Oare asta sa insemne defapt iubire?Parca prea putine cuvinte pentru un sentiment atat de ciudat,complez,frumos,inaltator,linistitor,urat,nimicitor,posibil de renastere..
Poate nici nu stim defapt ce este iubirea.Sau poate nu exista,sa fie doar o iluzie omeneasca.Si ma refer la iubirea dintre doi oameni de sex diferit,un Adam si o Eva.
Candva,mi s-a spus ca fiecare om isi are o jumatate.Ca pentru fiecare femeie este facut un barbat si doar cu el se contopeste complet.
Nu stiu cum stau lucrurile defapt,dar eu nu cred in iubire.Ok,ne simtim atrasi de alte persoane,dar doar fizic.Ne acomodam cu ele,apoi devenim poate dependenti,dar nu e loc de iubire.Nu cred ca este facut cineva pentru mine,cineva care sa fie pe placul meu,sau sa nu fie deloc,si totusi sa ma indragostesc nebuneste de el,ca mai apoi sa spun toata viata ca ,,il iubesc”.Nu cred si nici nu vreau sa fac asta.Pentru ca nu consider posibil acest fapt.Sa fie cineva care,desi se uita oriunde,sa ma vada doar pe mine,sa ma respecte,sa stie mereu ce simt,ce vreau,sa ma incurajeze,sa ma protejeze,sa ma linisteasca,sa ma calmeze,sa ma faca sa privesc viata altfel,sa imi dea lumea peste cap de tot..
,,Sa fii iubit” si ,,sa fi iubit”,intelegi diferenta?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s