De ce sa nu ?

De ce sa nu ?

Imagine

 

Sunt zile si zile.Sunt zile in care radiezi de fericire si zile in care ti se pare ca totul este impotriva ta.Sunt momente in care ti se pare ca timpul trece prea repede,furandu-ti din fericire,si momente in care parca te lupti cu infinitatea.Parca limba ceasului nu mai vrea sa se miste,sau se misca intr-un mod mult prea lent.Atat de lent..

Ai zile in care esti bine dispus si zile in care,orice ar incerca sa faca cei din jur,nu vor obtine nici nu zambet. Pentru ca despre asta e vorba in viata,despre schimbarile ei. Nu vei putea sa schimbi asta,insa vei putea sa controlezi daca lasi acea zi ce este ca naiba sa fie asa sau sa o schimbi,sa o faci o zi minunata.Sa faci ceva productiv,sau macar ceva care sa te relaxeze.

Ai incercat sa citesti/desenezi/canti/dansezi pe malul apei? Dar in mijlocul padurii? Dar in fundului patului,cu o cana de ceai in mana? Sau poate pe cea mai inalta cladire din jurul tau?  Ei bine,acestea iti pot schimba efectiv starea spirituala. Daca simti ca esti prea trist ca sa faci ceva,este bine sa plangi.Plangi,plangi,plangi! Dar cu o conditie: apoi sa iti stergi lacrimile si sa te imbraci cu cel mai frumos zambet pe care il ai in garderoba si sa imparti cu ceilalti.

Sau sunt saptamani in care simti ca nu poti face nimic pentru viitorul tau.Cand te gandesti la el,vezi numai suparari,neimpliniri si altele.Opreste-te putin si gandeste-te la toate reusitele tale de pana acum.Sunt multe,nu? Mereu trebuie sa stii sa privesti partea buna a lucrurilor,si daca nu exista una,sa o inventezi. Este demonstrat stiintific ca oamenii optimisti traiesc mai bine,tocmai pentru ca sunt OPTIMISTI. 

Stiu,nu e usor sa faci asta,dar de ce sa nu incerci? Nici cand ai invatat sa mergi nu a fost usor,si totusi ai reusit. Nici cand a fost sa inveti sa vorbesti nu a fost usor,dar ai reusit.Pentru ca daca ai pe cineva care sa te indrume,nu ai cum sa cazi.Daca esti singur,atunci fii tu indrumatorul tau! Si niciodata,dar niciodata,sa nu lasi pe cineva sa iti spuna ca nu poti reusi. Pentru ca poti,trebuie sa ai incredere si sa muncesti. 

Oricine poate fi ceea ce isi doreste!

2 thoughts on “De ce sa nu ?

  1. Să ne imaginăm un om pe bicicletă: indiferent cine este, putem şti trei lucruri despre el. Ştim că dacă s-a urcat pe bicicletă trebuie să pedaleze. Ştim că la un moment dat se va opri şi va coborî. Şi, cel mai important, ştim că dacă într-un moment al călătoriei sale se va opri şi nu va mai pedala şi nu se va da jos, va cădea. Aceasta este metafora pentru călătoria prin viaţă a oricărui om, în orice societate.

  2. Interesantă metafora, dar acele trei lucruri nu sunt singurele lucruri pe care le ştim sau ni le putem imagina despre el, decât doar într-un univers limitat, ceea ce nu e cazul. Sunt biciclete cu roţi ajutatoare, care atunci cand te opreşti şi nu te dai jos te ajută tocmai să nu cazi. Apoi, mai e si cazul în care te poţi opri fără să cazi dacă te sprijini de un perete. Dar cel mai important mi se pare faptul că de regulă bicicletele sunt făcute/achiziţionate în funcţie de mărimi şi ar fi oarecum logic ca atunci când acel om se opreşte, dar nu vrea să cadă, să pună picioarele jos şi să stea pe şa sau cadru, ceea ce tehnic nu se numeşte coborâre. Ar mai fi şi alte cazuri, dar sunt prea obosit să mi le imaginez acum ^_^

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s