Image

De unde stii cand chiar iubesti pe cineva?

De unde stii cand chiar iubesti pe cineva?

Ne pierdem in sentimentee si trairi pe care nici nu le cunoastem. Incercam din rasputeri sa aflam raspunsurile la toate intrebarile si suntem tristi atunci cand esuam. Insa cum raspundem la o intrebare generala ,ce devine individuala atunci cand incerci sa o aflii? Pentru ca dragostea a fost,este si va fi cel mai complex sentiment,una dintre cele mai complicate stari,apropieri,trairi..
Si totusi,cand poti sa afirmi ,,Da,iubesc” ?
Sa iubesti atunci cand,gandindu-te la acea persoana,zambesti fara sa vrei? Sau sa iubesti atunci cand mori de nerabdare sa vorbesti cu ea?
Dar poti sa o iubesti si fara sa iti manifesti sentimentele,lasandu-le ascunse in inima? Oare esti indragostit atunci cand esti gelos sau atunci cand oferi libertatea maxima?
Se spune ca ,,suntem ceea ce iubim”. Acum,te intreb,daca iubim o persoana,inseamna ca suntem ea? Gandurile ce iti fug zi de zi la un singur zambet inseamna iubire? Dorinta de a fi imbratisat si de a imbratisa inseamna dragoste sau inseamna slabiciune?
Sa iti exprimi sentimentele este bine sau rau? Sa ai incredere sau nu? Sunt atat de multe intrebari si noaptea e prea scurta. Sunt atat de multe intrebari si raspunsuri lipsesc prea multe.

De unde stii cand chiar iubesti pe cineva?

Iubirea se manifesta in sufletul omului,in mintea lui sau in ambele? Poate este nefiresc ca o persoana sa-ti provoce atatea trairi,la fel cum este nefiresc modul in care inima parca incearca sa-ti iasa din piept.
Poate stii ca iubesti atunci cand esti nerabdator,cand zilele trec precum anii,cand toti te fac sa te gandesti la persoana speciala,cand desenezi inimioare fara sa iti dai seama..
Sunt atat de multe moduri prin care sa iti dai seama daca iubesti pe cineva cu adevarat,insa niciuna nu iti garanteaza,niciuna nu iti da siguranta.

,,Te iubesc in groaza si in spaima,caci sufletu-mi este in mainile tale sa faci ce doresti.Imi este frica sa nu mor de iubire,sa nu mor de dor,sa nu mor de fericire. Si imi mai este frica sa nu te mai intorci atunci cand iesi pe usa,caci am uitat cum sa traiesc singur,am uitat cum sa nu depind de cineva,am uitat cum sa nu ma gandesc mereu la tine. ”

Acum,tu chiar iubesti pe cineva?

3 thoughts on “De unde stii cand chiar iubesti pe cineva?

  1. Interesant subiectul, iar intrebarile pe care le pui sunt foarte dificile. De milenii omul a incercat sa gaseasca raspunsul la aceste intrebari: filosofi, poeti, oameni de stiinta, preoti, intelectuali si de ce nu chiar si prosti. Iubirea este cel mai complex sentiment uman, fiecare avand stilul lui de a iubi. Pentru mine, e imposibil sa iti raspund la intrebarea “de unde stii cand chiar iubesti pe cineva?” pentru ca daca as putea raspunde atunci probabil ca as minti cand as spune ca iubesc. Iubesc pentru ca iubesc. Nu pot spune de unde o stiu sau de ce iubesc, ci doar ca stiu si ca iubesc. Iubirea nu este pentru a fi explicata, ci traita. Dar pentru a putea iubi, pentru a putea fi sincer cu tine insasi cand spui “da, iubesc”, trebuie sa ajungi sa te cunosti, sa iti cunosti sufletul si sa constientizezi diferentele subtile intre a iubi si a fi indragostit/a, ceea ce e destul de dificil. De aceea de multe ori iubirea e confundata cu indragostirea/infatuarea si pasiunea. Iubirea, desi se poate modifica ca intensitate, e eterna (o data ce ai ajuns sa iubesti pe cineva, chiar daca relatia se va termina, aceea persoana va ocupa intotdeauna un loc special in inima ta), pe cand indragostirea si/sau pasiunea tind fie sa dispara si sa apara indiferenta in locul lor, fie se transforma in altceva (ura, cel mai adesea).

  2. De aceea ramane cel mai frumos sentiment,pentru ca este cel mai complex,greu de inteles,de explicat. Iti multumesc pentru timpul tau si pentru gandurile tale. Sarbatori fericite! 🙂

    1. Total de acord cu tine. Si eu iti multumesc pentru articole si pentru sansa de a imi exersa talentul de “comentator”:)). Sarbatori fericite si tie! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s