Incapabili emotionali

Incapabili emotionali

10653300_742449332496479_5475107453166028410_nIn ultimul timp am vazut foarte multe texte care trateaza aceasta incapabilitate: emotionala. Si autorii articolelor sustin ca acei oameni incapabili emotionali sunt asa din cauza temerilor,din cauza trecutului,al experientelor nefericite.

Trebuie sa ii contrazic. Sunt persoane care par a fi facute de la sine incapabile emotionale.  Ce pot sa zic? Fiecare este singular. Ne nastem singuri,murim singuri. Poate iubirea este egoisim. Vorbind de acea iubire pe care o vrei permanent cu tine,cu care sa iti impartasesti fericirile si tristetile. Pai ce fel de iubire e asta? Iubirea nu inseamna dedicare totala? Absoluta? Nu inseamna iubire atunci cand renunti la persoana respectiva,o lasi libera,o lasi sa traiasca dupa bunul plac,fara influenta ta,nu ii incarci sufletul,nu ii provoci durere,nu ii ,,mananci” din timp ? Cea mai profunda iubire este cea neimpartasita,ascunsa. Cea mai profunda iubire e cea in care pleci . Cea mai profunda iubire e cea in care simti,neincetat,dor sfasietor,si totusi,il suporti. Desi simti ca mori,ca te stingi,ca nu mai poti sa lupti. Caci asa,doar tu,cel care iubesti,iti stii sentimentele si durerile,doar tu si Dumnezeu. Si iti petreci timpul raportandu-te la cel pe care il iubesti. Te intrebi daca e bine,daca e fericit. Prin astea,iti consumi iubirea. Nu prin lucruri efemere,prin saruturi si imbratisari. Nu prin dimineti incepute impreuna ori cuvinte tandre spuse in noapte. Aceea e o iubire egoista. Ai nevoie de ea pentru fericirea propriei persoane. Nu te gandesti doar la cel pe care il iubesti,te gandesti la tine.  SI lumea ii numeste incapabili emotionali pe cei care iubesc cu adevarat. Pe cei care au puterea sa nu-si arate slabiciunile. Pe cei care isi ingrijesc iubirea si tind spre vesnicie.

Imi pare rau ca te dezamagesc. Tu credeai ca iubirea ta e cea mai sincera si profunda,lipsita de egoism? Imi pare rau,copile. Unele lucruri sunt mai intense decat poate ochiul sa vada,buzele sa guste.. Unele sentimente sunt dincolo de simturile umane. Unele sentimente sunt divine. Si prin divinitate se construieste nemurirea. Nemurirea sufletului si a tot ceea ce tine de acesta;nemurirea iubirii.

Numeste-ma incapabila emotionala,eu te voi numi egoist.

Numeste-ma nestiutoare,eu te voi numi naiv.

Numeste-ma cum vrei,oricum numele meu va pieri odata cu tine..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s