Ei bine,cine s-ar incumeta la moarte sigura?!

Ei bine,cine s-ar incumeta la moarte sigura?!

11018633_437553619728135_894112093553196505_n

Astazi merg la adapost. A trecut ceva timp de cand nu am mai fost pe acolo si imi este dor,vreau sa vad cum mai stau lucrurile.La intrare,un lant ruginit cu un lacat greu,zgariat de timp,desfacut de vant. Poarta scartaie;trece prea mult timp intre miscarile ei. Trebuie sa impingi tare daca vrei sa o trezesti. Aleea este noroita,pavajul s-a distrus in timp. Copacii sunt imbatraniti si aproape uscati,doar pe ici-colo cate un mic copacel incapatanat sa creasca. Aceeasi cladire veche,parasita,cu suflete in ea. Aceeasi usa,spalacita de clipe,verde-mucegai,ce deschide incapatorul hol. Urc la etaj,acolo este sufletul meu preferat.

– Ma bucur ca ai venit pe la noi! imi spuse portarul zambind bland. Stii ca nu a mai trecut nimeni de cand ai fost ultima oara? El nu asteapta un raspuns.Iese in gradina ingandurat,lasandu-ma sa inaintez.

Ajung in cameruta mica si inghesuita pe care o cautam. Era acolo,ascuns dupa o masuta,incerca sa dea perdelele la o parte,sa-i lumineze soarele. Era asa firav si uscat,incat ma intreb cum de mai traieste. Ii adun franturile si il iau in palma.Trebuie iar sa-l construiesc,sa-l lipesc. Niciodata nu ma asculta,nu face ce ii spun. Ii lasasem mancare si apa suficienta,si chiar niste muzica. Dar nu! El le-a aruncat pe fereastra,caci nu accepta vreun ajutor. Nimeni nu a fost pe la el. Nimeni nu a intrebat de el. Nici nu l-a mai vazut de ceva timp. Sta ca un singuratic ascuns de caldura,de frumos,ranit.

Iarta-ma,suflete,dar nu pot sa te ajut. Esti ca un catelus,dai din coada la fiecare persoana care ar putea sa-ti ofere un adapost. Iti uiti toate durerile,iti faci planuri,dormi fericit noaptea,stiind ca ai ce sa visezi. Dar apoi ei te aduc inapoi,in camera ta intunecata. Te azvarl aici si iti trantesc usa. Nu te-au vrut definitiv,ei vor doar lucruri temporare. Si ca sa te repare pe tine..Ei bine,cine s-ar incumeta la moarte sigura?!

large (3)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s