Lasa-ma sa-mi tai putin din par si apoi putin din aripi

Lasa-ma sa-mi tai putin din par si apoi putin din aripi

large (4)

Timpul nu mai are rabdare. Nu a avut niciodata rabdare, totul a fost doar o iluzie,a unor oameni naivi. Timpul nu are timp ca sa aiba rabdare. Ma conduce in labirint,ca apoi sa porneasca cronometrul: ai X secunde la dispozitie sa iesi. Daca nu reusesti,mori. Ultima oara nu am reusit,asa ca i-am dat un vis la schimb. Era visul meu cel vechi,pe care l-am ingrijit de cand eram mica. Era frumos desenat, cu multe nopti nedormite insumate la el.  Acum l-am dat. Nu stiu cu ce am ramas, o sa verific mai tarziu buzunarele.

Am incercat sa trisez ca sa ies din labirint. M-am imprietenit cu intunericul,mi-a spus ca ma ajuta. Abia apoi am platit: sperantele. Mi le-a cerut pe toate, ii eram datoare. Initial am vrut sa tip,dar apoi mi-am dat seama ca nu ar conta. Sperantele-s acum ale lui.

Asa ca am pus mana pe foarfeca,e timpul sa-mi tai putin din par si apoi putin din aripi. Ca sa am ce sa dau la schimb. Putin par de foc pentru putina liniste poate, putin praf de aripi pentru putina inaltare. Ma simt pierduta. Debusolata. Depresiva. Ratacesc pe drumuri,fugind de propria persoana. Gonesc pe strazi, incerc sa ma ascund sub plapuma noptii. Dar soarele ma dezveleste,ma atinge si ma sfarama. Ca ciuperca din opera lui Barbu, soarele ma strapunge si ma seaca de putere. O tu, Soare bland, nu ma transforma intr-un cadavru!

Nu stiu cine sunt. Nu stiu de ce sunt. Nu stiu ce ar trebui sa fiu.

Mai grav este ca nici nu stiu ce voiam sa fiu ori ce o sa fiu. Daca o sa fiu. Oare o sa mai fiu ? Si daca o sa fiu, o sa fiu ce trebuie? O sa fie suficient? Si daca nu? Voi putea sa rezist? Sunt prea multe de facut. Prea putine de castigat. Am nevoie de o foarfeca mai mare. Am multe de amanentat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s