Nu am avut tăria de a-ți săruta mâna

Nu am avut tăria de a-ți săruta mâna

,,Timpul trece, doar mie nu-mi trece. ”

Daca ma intrebai acum un an, ti-as fi spus ca toate trec; ca toate amintirile se transforma ori se pierd. Ti-as fi raspuns ca nu exista zambete care sa te faca sa te ineci in lacrimi, pentru ca tot ce a fost frumos ramane frumos. M-as fi contrazis cu tine ca pastram oamenii pe care-i iubim in inima, indiferent de distanta ori altele.

Chiar daca intre noi sunt atatia kilometri incat nici daca as trimite un gand, nu as primi raspuns, chiar si asa, amintirile-s vii si parte din mine. Fiecare minut, fiecare secunda pe care mi-ai oferit-o, in care m-ai invatat si protejat; totul! totul a ramas intact.

Era primavara si teii infloriti. Am mers sa culegem flori, ca apoi sa-mi faci coronita din ele. Mi-ai spus mereu prin fapte si priviri tot ce nu mi-ai zis niciodata in cuvinte. Si pentru asta iti multumesc. M-ai invatat sa citesc printre buze, chiar si printre taceri.

Ultima duminica. Zaceai neputincios in patul in care altadata ne jucam. Ti-am zis ca am terminat;ti-am aratat poze de la fericitul eveniment la care imi promisesei ca nu o sa lipsesti. Te-am iertat. Ai fost acolo, in mintea mea. Ai fost mereu cu mine.  Te-ai rugat pentru mine si, cu ultima putere, mi-ai urat sanatate si noroc. Eram atat de confuza, puteam sa jur ca o sa se vindece totul. Ai fost asa puternic pana atunci, incat eram convinsa ca o sa reusesti si o sa fii bine. Ca o sa fim bine.

Stiu ca iubeai sa privesti ploaia. Acum iubesc sa ploua. Te simt aproape, prezent. Nu am reusit sa vin cand ai avut nevoie de mine; nu am reusit sa fiu ceea ce ti-ai dorit. Nu stiu daca voi reusi vreodata, iarta-ma. A trebuit sa ma prefac ca am invatat sa lupt. Lacrimile m-au pus la pamant si atunci, si acum. Ma vor mai pune de multe ori, pentru ca este atat de greu sa vrei sa vezi pe cineva si sa nu poti. Nu-mi ajung pozele, nu-mi ajung amintirile, te vreau pe tine.

Nu am avut taria de a-ti saruta mana ori  de a-ti aseza pamantul. Sa ma ierti.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s