Anemie-n sangele sufletului

Anemia (din grecescul Ἀναιμία anaîmia, insemnând “fără sânge”) este definită ca o deficiență calitativă sau cantitativă a hemoglobinei, moleculă ce se găsește in globulele roșii. Deoarece hemoglobina transportă oxigenul de la plămâni la țesuturi, anemia conduce la hipoxie (lipsa de oxigen) în organe.

 

Ce usor ar fi ca, macar uneori, sa fim sinceri si directi. Sa ne privim in ochii ce cauta disperati o durere, o batjocora; sa ne privim in ochii pe care-i cunoastem de atata timp si cu care ne-am spus povestile inca de la Facerea Lumii. Sa ne citim cuvinte negraite din pupila si sa descifram grimasele la care nu am mai fost atenti de mult timp! Haide sa ne atingem mainile si sa ne simtim vii, pentru ca fara sange-n suflet imi e teama ca suntem doar niste stafii.

Ce frumos ar fi ca, macar duminica, sa fim mai buni. Cu noi, cu ei, cu toti. Bunatatea nu a ucis pe nimeni, iar de s-a schimbat ceva, sa fim primii care se sacrifica fara teama!

Tin minte cum era cand eram copil. Nu reuseam sa vad rautatea persoanelor, chiar daca erau langa sufletul meu. Pana si acum sunt sigura ca au motivele lor de a fi asa. Au fost raniti si se razbuna pe toata lumea. Se razbuna pe suflet.

Imi e dor sa vorbim cu totii si sa nu ne dusmanim. Sa fim iar o familie.

Sangele apa nu se face, dar vai de anemia noastra !

inima-omului-imbatraneste-mai-repede-decat-restul-corpului-12237.jpg

Advertisements

Published by

Nicoleta

Dumnezeu este creatorul boltii mele palatine,dar mi-a lasat cuvintele sa decorez teatrul acestei vieti. Eu as vrea sa creez,asa cum respir.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s