El este povestea mea.

El este povestea mea.

Mi-aș fi dorit să am mai multe poze din copilăria mea. Poze în care să revăd cu ușurință momentele frumoase, prieteniile care au ținut mai mult sau mai puțin și bunicii-mi niciodată prea obosiți pentru jocurile noastre. Poate că am fost prea fericiți și nu am avut timp; nu am crezut că vor fi atât de importante.
Nu știu cum e la alții, dar pentru mine bunicii sunt ca o a doua religie. Alături de ei am crescut și am învățat. Ei au reușit să ne învețe să culegem gingășia din flori, să mirosim ploaia, să culegem strugurii fără a scăpa un bob pe jos. Ei m-au învățat că trebuie să iubim animalele, trebuie să îngrijim plantele, să avem grijă de casă și să avem grijă de noi.
Bunicul meu gospodărea toată ziua; se trezea înaintea răsăritului și își lăsa genele liniștite pe pernă după ce știa că totul este la locul lui, uneori dormea prea puțin pentru un om normal, doar că el a fost un SUPER-OM.
Era vară, aveam poate vreo 12 ani și mă jucăm cu verișoară în grădină. Ne-am pus în minte să urcăm în părul cel mai înalt ca să ne jucăm acolo, zis și făcut. De urcat, a fost ușor. Ziua trecea, noi ne simțeam precum păsările în zbor în adierea vântului până când ne-am plictisit și am vrut să coborâm. Numai că de sus distanța părea mult prea mare, nu aveam crengi de care să ne ținem și ne era cu adevărat frică.
Atunci am început să țipăm speriate după bunicul, să ne coboare, el era ajutorul nostru. A venit cu sufletul la gură, a venit dintr-un pas parcă, precum în basme când Făt-Frumos vine să o salveze pe prințesă. El a venit fără să răsufle. Ne-a întins mâinile puternice, cu o voce fermă, dar foarte blândă, ne-a spus să ne întindem picioarele către el și ne-a coborât pe rând, cu foarte mare grijă din copacul cel înalt. Nu știu dacă a vrut sau nu să ne certe, însă ne-a zâmbit și ne-a cuprins mâinile micuțe și am mers de am mâncat împreună și apoi ne-am pregătit de somn.
Exact ca într-un tablou de poveste.
El este povestea mea.

 

a19ebf48b38e48c02b82cec82240e588.jpg

One thought on “El este povestea mea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s