Moartea s-a întins în ochii ei

Moartea s-a întins în ochii ei

Copilul privește temător în jur în căutarea unei fețe cunoscute, familiare, plăcută. Caută în disperare o urmă de familie, caută un prieten, un membru.. Și atunci are loc crima. Trage un ultim aer în piept, după care se prăbușește înecat în lacrimi de neputință. Strânge câteva vise rătăcite în pumnii lui micuți și ar vrea să poată să mai repare ceva. Dar ei l-au ucis, copilul moare fără să fi fost pregătit, moare de azi, fără mâine. Crima a fost făcută.

Ea privește în gol. Nu mai caută fețe cunoscute, familiare sau plăcute. Privește rece la toată lumea adunată degeaba, la umbrele ce dansează fanatic printre suflete. De astăzi a devenit ea complet. De acum trebuie să se descurce singură, să fie pe cont propriu. Degeaba jelește ce a pierdut-copilul. Nu mai este cale de întoarcere. Ei l-au ucis fără resentimente. Ea a privit cu groază la crimă. Ar fi vrut să îl salveze, să îl mai păstreze, să rămână viu.. Doar că deciziile au fost luate cu mult timp în urma, decizia a fost luată atunci când ea a hotărât să plece prea departe, departe de locul lui natal. El era prea inocent, nu a rezistat în lumea în care trebuia să trăiască. El nu a putut să fie independent, să nu aibă cui să se alinte, cui să se destăinuie, cui să i se plângă și cui să i se joace-n mână. Poate că s-a sinucis după ce toate armele lor l-au făcut praf și a mers lângă povestea lui..  Toată sala era plină, dar pe ea nu o striga nimeni, nu o aștepta și nu o felicita, nu avea cine, pentru că ea nu avea pe nimeni. Așa fericire (crimă) cumplită!

Nu o să mă înțelegi niciodată și nimeni nu îmi mai poate da înapoi ce am pierdut. Și cât de tare doare că el a murit.. printre străini… Nu știu cum să fiu om mare.

O să îmi fie dor de mine, completă. Nici nu îmi amintesc de când nu am mai fost așa…

 

446fe82788e08f9a66a5a64819a2e2e1

cfb0a3f0fd389c77edae77ceb9ccfc13

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s